
Doba přípravy: 10 minut
Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Mléko s kouskem celé skořice dáme do hrnce a přivedeme k varu. Kakao rozmícháme se smetanou a přilijeme k mléku. Necháme pár minut přejít varem. Nyní si rozkvedláme žloutek s cukrem a pomerančovou šťávou. Postupně přiléváme do horkého kakaa a odstavíme z plotny. Skořici vyndáme. Horký nápoj nalijeme do šálků a ozdobíme trochou pomerančové kůry. Ihned podáváme.
| 2 ks | pomeranč |
| 400 ml | mléko |
| kousek | celá skořice |
| 2 lžíce | kvalitní hořké kakao |
| 125 ml | smetana |
| 1 ks | žloutek |
| 4 lžíce | cukr |
| trochu | pomerančová kůra z chemicky neošetřeného citronu |
