
Doba přípravy: 35 minut
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem a přisypeme polohrubou mouku. Ochutíme medem a troškou soli. Ze vzniklého těsta děláme bramboráky (buď klasického tvaru nebo do srdcového tvořítka na volská oka) a ty smažíme na oleji z obou stran dozlatova. V průběhu smažení si připravíme jablečné pyré: Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a vaříme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu smíchanou s vanilkovým pudingem a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Opečené bramboráky s tímto jablečným pyré ihned podáváme.
| 1 kg | brambory |
| 3 ks | vejce |
| 2 dl | mléko |
| 180 g | polohrubá mouka |
| 2 lžíce | tekutý med |
| 1 špetka | sůl |
| olej na smažení |
