
Doba přípravy: 25 minut
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme asi 10 minut doměkka (podle velikosti kapustiček – aby byly měkké, ale zůstaly celé a nerozvařily se). Mezitím si pokrájíme šunku s cibulí a česnekem nadrobno a opečeme na pánvi na olivovém oleji – nejprve cibuli, poté přihodíme šunku a až na poslední minutku i česnek. Růžičkovou kapustu slijeme a smícháme s opečenou cibulkou a šunkou. Ochutíme solí, mletým pepřem a troškou citronové šťávy. Přelijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme (buď samotné nebo jako zeleninovou přílohu).
| 500 g | růžičková kapusta |
| 200 g | kvalitní šunka (např. od kosti) |
| 2 ks | cibule |
| 3 stroužek | česnek |
| 3 lžíce | olivový olej |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| trochu | citronová šťáva |
| 80 g | máslo |
