
Doba přípravy: 10 minut
Pečivo nakrájíme na silnější plátky. Zlehka z obou stran pokapeme nebo potřeme olivovým olejem, vyskládáme na plech, který jsme před tím vyložili pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C na 10 minut, dokud pečivo nezačne zlátnout. Vyndáme, povrch jednotlivých krutonů potřeme asi lžičkou jahodového džemu a na ten položíme plátky či kousky sýra. Dáme na 5 minut zpět do trouby, aby se sýr lehce rozpustil. Nakonec dozdobíme plátkem čerstvých jahod a nasekanými ořechy. Ihned podáváme.
Náš tip: S chutěmi můžeme libovolně experimentovat. Výborná kombinace je například se sýrem gorgonzola, hruškou, pekanovými ořechy a medem.
| libovolné pečivo (ideálně ciabatta) | |
| zrající měkký sýr (například camembert) | |
| jahodový džem | |
| ořechy (např. vlašské) | |
| trochu olivového oleje | |
| čerstvé jahody na ozdobu |
