
Doba přípravy: 45 minut
Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na poloviny až čtvrtiny. Vložíme do pekáčku, přes zeleninu přelijeme olivový olej a javorový sirup a dobře promícháme, aby se nám každý kousek namočil. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme tymián pro vůni. Pečeme v troubě předem vyhřáté na 200˚ Celsia asi 35 minut, dokud není zelenina krásně zlatá. Podáváme ještě teplé s čerstvým pečivem.
| 4 ks | mrkev |
| 4 ks | petržel |
| 3 ks | předvařená červená řepa |
| 2 ks | cibule |
| 1 palice | česnek |
| 1 ks | citron |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 4 lžíce | javorový sirup |
| sůl, mletý pepř a tymián (čerstvý či sušený) |
