
Doba přípravy: minut
Brokolici uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme jí vidličkou. Přidáme mouku, vejce a nastrouhaný tvrdý sýr. Ochutíme solí a mletým pepřem. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky (pokud vám těsto drží špatně u sebe, přidáme ještě mouku). Karbanátky obalíme ve strouhance a pečeme dozlatova na oleji. Podáváme například s vařenými bramborami.
Náš tip: Ke karbanátkům se skvěle hodí jogurtový dip s petrželkou. Náš recept na něj naleznete ZDE
| 1 ks | brokolice |
| 7 lžíce | hladká mouka |
| 2 ks | vejce |
| 150 g | eidam |
| sůl | |
| mletý pepř | |
| strouhanka na obalení | |
| řepkový olej (na smažení) |
