
Doba přípravy: 50 minut
Celer i brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Ty dáme společně s vodou a veškerým kořením do papiňáku a vaříme zhruba 30 minut doměkka. Necháme vypářit, otevřeme tlakový hrnec a vyndáme koření. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému. Přilijeme smetanu, přidáme zeleninové bujóny a dáme ještě na pár minut provařit. Naposledy promixujeme a podle potřeby dosolíme. Nalijeme na talíře a ozdobíme kouskem zelené petrželky. Podáváme s opečeným pečivem nebo například netradičně se slanými krekry.
| 1 bulva | celer |
| 1/2 kg | brambor |
| 1/5 l | voda |
| 3 ks | bobkový list |
| 5 kulička | nové koření |
| 5 kulička | černý pepř |
| 100 ml | smetana |
| 2 ks | zeleninový bujon |
| sůl | |
| zelená petrželka na ozdobu |
