
Doba přípravy: 30 minut
Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla pouze lehce ponořená a uvaříme doměkka. Červenou čočku není potřeba namáčet dopředu. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a vhodíme najemno pokrájenou cibuli. Necháme zezlátnout a přidáme kari pastu s kari kořením, zázvor a rozdrcený česnek. Chvilku restujeme a přilijeme rajčatové pyré. Po chvilce také kokosové mléko. Uvařenou čočku slijeme a přidáme na pánev. Vše společně promícháme a ještě asi 15 minut dusíme. Podáváme s rýží (doporučujeme jasmínovou, která má jemnější chuť a k exotickému jídlu se skvěle hodí) nebo například s pita chlebem.
| 1 hrnek | červená čočka | 
| 70 ml | kokosový olej | 
| 1 stroužek | česnek | 
| 1 lžička | červená kari pasta | 
| 1 ks | menší cibule | 
| 1/2 lžičky | nastrouhaný čerstvý zázvor | 
| 2 lžíce | kokosové mléko | 
| 1 hrnek | rajčatová passata (pyré) | 
| 1 lžička | kari koření | 
