
Doba přípravy: 25 minut
Cizrnu slijeme a důkladně jí rozmačkáme na kaši. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, nadrobno nasekanou petrželku a cibuli, vejce a hladkou mouku. Z hotové směsi vytvoříme malé karbanátky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Horký falafel podáváme například s bramborovou kaší.
Poznámka: Cizrna se podobá velkému hrachu a na Středním východě patří mezi základní potraviny. Náš článek o tom, proč bychom měli cizrnu jíst, naleznete ZDE
| 400 g | konzervovaná cizrna |
| 2 stružek | česnek |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 1 svazek | zelená petrželka |
| 1 ks | menší cibule |
| 1 ks | vejce |
| 1 lžíce | hladká mouka |
| olej na smažení |
