
Doba přípravy: 60 minut
Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
| 1 hrnek | mungo fazole |
| 1 ks | větší cibule |
| 1 l | zeleninový vývar |
| 1 lžička | kari koření |
| 1 ks | mrkev |
| 2 ks | řapíkatý celer |
| 2 ks | bobkový list |
| pepř | |
| olivový olej | |
| sůl | |
| citronová šťáva na dochucení | |
| pažitka nebo petrželka na ozdobu | |
| chilli paprička (dle chuti) |
