
Doba přípravy: 20 minut
Z plechovky s cizrnou slijeme šťávu, přičemž si ji necháme na později. Do mixéru vsypeme cizrnu, přidáme olivový olej, sezamovou pastu tahini, trochu šťávy z cizrny, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Všechno mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká pomazánka. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat více slité šťávy z cizrny. Podle chuti ještě můžeme dochutit solí nebo citrónem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s pita chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
| 1 plechovka | cizrna |
| 1 lžíce | olivový olej |
| 2 lžíce | sezamová pasta tahini |
| 1/2 ks | šťáva z citronu |
| 1 stroužek | česnek |
| 1 vrchovatá lžička | sůl |
| zelená petrželka na ozdobu |
