
Doba přípravy: 60 minut
Na rozpáleném oleji si osmažíme dozlatova cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a kmín. Zprudka osmahneme a přidáme mleté hovězí maso. Maso důkladně opečeme. Přidáme sterilovaná rajčata, kukuřici a fazole. Směs podlijeme červeným vínem a necháme povařit. Podléváme vodou, dokud vše není uvařené doměkka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a chilli a důkladně promícháme. Tortilly osmažíme narychlo na pánvi na trošce olivového oleje, nebo je vložíme do mikrovlnné trouby, aby se ohřály. Na teplé tortilly pokládáme směs masa a vše nakonec dozdobíme zakysanou smetanou a koriandrem. Tortillu zarolujeme a ihned podáváme.
| 500 g | mleté hovězí maso |
| 2 ks | cibule |
| 1 plechovka | sterilovaná rajčata |
| 1 plechovka | sterilovaná kukuřice |
| 1 plechovka | sterilované fazole |
| 2 stroužky | česnek |
| 1/2 litru | červené víno (na podlití) |
| 1 lžička | drcený kmín |
| 1 lžička | sladká paprika |
| 1 ks | chilli |
| pepř | |
| koriandr (nemusí být) | |
| olej | |
| zakysaná smetana | |
| pšeničné nebo kukuřičné tortilly |
