
Doba přípravy: 30 minut
Lososa omyjeme a osušíme. Ze zbylých ingrediencí namícháme v misce marinádu a lososa do ní naložíme. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v ledničce. Druhý den lososa i s marinádou přemístíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů Celsia – nejprve zhruba 10 minut zakryté a poté dalších asi 10 minut odkryté (aby losos chytil krásně zlatavou barvu). Podáváme například s bramborovou kaší.
Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na rychlou a výbornou bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE
| 500 g | losos (nejlépe čerstvý - jen chlazený) |
| 1 dl | olivový olej |
| 3 lžíce | bílé víno |
| 2 lžíce | ocet balzamico |
| 2 stroužek | prolisovaný česnek |
| 50 g | sezamové semínko |
| 1 lžíce | med |
| několik plátek | citron |
| sůl | |
| pepř | |
