
Doba přípravy: 120 minut
Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou.
Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
| 1 kg | hovězí zadní |
| 100 g | sádlo |
| 1 kg | cibule |
| 4 lžičky | cukr |
| 2 lžíce | paprika sladká |
| trochu | paprika pálivá (dle chuti) |
| 1/2 litru | černé pivo |
| sůl | |
| pepř | |
| 1 ks | rajčatový protlak |
| 3 krajíce | chleba (nemusí být) |
