
Doba přípravy: 60 minut
Vepřová žebírka nejprve pokapeme citronem a posypeme jemně drceným chilli. Nyní si připravíme marinádu smícháním červeného vína a olivového oleje se sojovou omáčkou a 2 prolisovanými stroužky česneku. Do marinády přidáme i na čtvrtky pokrájené cibule a 4 zbylé oloupané (celé) stroužky česneku. Vepřová žebírka do této marinády naložíme na několik hodin. Poté je vyndáme z marinády a spolu s celým česnekem a čtvrtkami cibule pečeme na grilu dozlatova. Při grilováním potíráme zbylou marinádou a obracíme ze všech stran. Ke konci grilování posypeme natrhaným čerstvým rozmarýnem. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka: Recept na náš domácí chléb naleznete ZDE
| 1 a 1/2 ks | uzená vepřová žebírka |
| 1/2 ks | šťáva z citronu |
| trochu | drcené chilli |
| 1 a 1/2 dl | červené víno |
| 1 a 1/2 dl | olivový olej |
| 5 lžíce | sojová omáčka |
| 6 stroužek | česnek |
| 3 ks | menší cibule |
| několik snítek | čerstvý rozmarýn |
