
Doba přípravy: 25 minut
Burgur zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme asi 5 minut vařit. Poté odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou v teple „dojít“ (dokud se voda do bulguru nevstřebá a bulgur nezměkne). Mezitím si vedle na pánvičce na olivovém oleji osmahneme pokrájené jarní cibulky a po chvíli přidáme i nasekaný česnek. Necháme rozvonět a stáhneme z ohně. Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mátu omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem, nastrouhanou okurkou a nasekanou mátou smícháme s měkkým bulgurem a ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme vychlazené jako osvěžující salát.
| 200 g | bulgur |
| 600 ml | voda nebo vývar |
| olivový olej | |
| 3 ks | jarní cibulka |
| 3 stroužek | česnek |
| 1 ks | malá okurka |
| 1 hrst | čerstvá máta |
| citronová šťáva |
