
Doba přípravy: 181 minut
Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory.
Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
| 1 kg | vepřové ramínko (plec) | 
| sůl | |
| hrubě mletý pepř | |
| 2 dl | rostlinný olej | 
| 8 stroužek | česnek | 
| 1 ks | cibule | 
| 2 dl | červené víno | 
| 1 l | zeleninový vývar | 
| 1 svazek | čerstvý rozmarýn | 
| 4 lžíce | med | 
| 50 g | máslo | 
