
Doba přípravy: 30 minut
Pokrájenou sterilovanou řepu (i s nálevem) dáme do hrnce a přidáme na kostičky pokrájenou okurku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a na mírném ohni vaříme asi 5 až 8 minut. Poté přidáme oloupaná a na malé kousky pokrájená vejce. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Polévku necháme vychladit. Servírujeme dobře vychlazené s kouskem pokrájeného vařeného bramboru a ozdobené nasekanou petrželkou.
| 400 g | sterilovaná řepa |
| 1 ks | salátová okurka |
| 1 l | zeleninový vývar |
| 250 ml | smetana |
| 3 ks | vejce (uvařená natvrdo) |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| muškátový oříšek (strouhaný) | |
| 2 ks | vařený brambor |
| čerstvá petrželka (na ozdobu) |
