
Doba přípravy: 20 minut
Mléko nalijeme do kastrůlku, osladíme a přisypeme levandulové květy. Za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme! Levandulové mléko necháme vychladnout, poté ho dáme do ledničky a necháme tam přes noc nasát vůni a chuť levandule. Druhý den levandulové mléko přecedíme (květy vyhodíme), rozmícháme s měkkým tvarohem a vmícháme borůvky. Máme-li čerstvé květy levandule, přimícháme jich ještě další hrstičku. Vzniklou směs dáme do mrazničky a necháme zmrznout do podoby zmrzliny.
| 1 a 1/2 dl | mléko |
| 80 g | krupicový cukr |
| 2 lžíce | čerstvé nebo sušené květy levandule (do mléka) |
| 500 g | měkký tvaroh |
| 1 hrnek | borůvky |
| 2 lžíce | čerstvé (!) květy levandule (do zmrzliny) |
