Doba přípravy: 60 minut
Z jablek vykrojíme jádřince (tak, aby uvnitř vznikl volný prostor, ale jablko zůstalo zvenku celé) a slupku jablka propícháme vidličkou – aby při pečení nepraskala. Takto připravená jablka dáme do ohnivzdorné nádoby. Přelijeme je pomerančovou šťávou a naplníme rozinkami předem namočenými v rumu. Zakapeme medem a posypeme mletou skořicí. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut. Poté upečená jablka vyndáme z trouby a na každé horké jablko položíme kousek másla. Ozdobíme čerstvou mátou a podáváme.
4 ks | jablka |
2 ks | šťáva z pomeranče |
4 lžíce | rozinky |
4 lžíce | tuzemák |
4 lžíce | med |
mletá skořice | |
máslo | |
čerstvá máta na ozdobu |