Doba přípravy: 60 minut
Paprikám odkrojíme vršek a nožem vyndáme semínka a střed. Omyjeme je a osušíme. Do mísy dáme mleté maso, přidáme rozdrobený rohlík, nastrouhaný tvrdý sýr a rozklepnutá vejce. Osolíme, opepříme a vše řádně smícháme – nejlépe rukama. Je-li směs příliš tuhá, přidáme trošku mléka. Připravené vydlabané papriky touto směsí naplníme. Do kastrolu dáme na máslo smažit pokrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Přihodíme loupaná konzervovaná rajčata a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Necháme asi 10 minut vařit a poté rozmixujeme na hladkou omáčku. Vložíme naplněné papriky a pod poklicí vaříme přibližně 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu vody či vývaru). Hotové papriky s rajčatovou omáčkou podáváme například s vařenými těstovinami.
6 až 8 ks | bílé či zelené dlouhé papriky (mohou být pálivé) |
400 g | mleté hovězí maso |
1 ks | starší rohlík |
100 g | tvrdý sýr |
2 ks | vejce |
sůl | |
pepř mletý | |
1 ks | velká cibule |
50 g | máslo |
1 konzerva | loupaná rajřata |
1/2 l | voda nebo vývar |