
Doba přípravy: 20 minut
Lišky očistíme a jsou-li větší, pokrájíme je. Na másle si osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přihodíme pokrájenou anglickou slaninu a očištěné lišky a vše restujeme po dobu asi 10 minut. Poté přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek s bobkovými listy a necháme přikryté pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou krásně měkké. Osolíme, opepříme a podle chuti a možností posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.
| 500 g | čerstvé lišky |
| 100 g | máslo |
| 2 ks | cibule |
| 100 g | anglická slanina |
| 2 dl | bílé víno |
| 3 stroužek | česnek |
| 2 ks | bobkový list |
| sůl | |
| pepř | |
| čerstvý kopr (nemusí být) |
