
Doba přípravy: 45 minut
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a posypeme drceným kmínem. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nejprve nasekanou cibuli (pokud máme, přidáme i jarní cibulku) a po chvíli vhodíme i pokrájené kuřecí maso. Osmahneme ze všech stran dozlatova, přidáme nasekaný česnek s pokrájenými houbami a zalijeme bílým vínem s vodou nebo vývarem. Dusíme zhruba 20 minut, dokud nejsou houby měkké. (Je-li pořeba, přilijeme ještě trochu vody či vývaru.) Na závěr přidáme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme. Podáváme s dušenou rýží.
| 1/2 kg | kuřecí maso | 
| sůl | |
| mletý pepř | |
| olivový olej | |
| 250 g | houby (např. malé hříbky) | 
| 1 lžička | drcený kmín | 
| 60 g | máslo | 
| 2 ks | cibule | 
| 1 ks | jarní cibulka (nemusí být) | 
| 3 stroužek | česnek | 
| 1 dl | bílé víno | 
| 1/2 l | voda nebo vývar | 
| 100 ml | zakysaná smetana | 
