Kuřecí maso na houbách


Doba přípravy: 45 minut

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a posypeme drceným kmínem. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nejprve nasekanou cibuli (pokud máme, přidáme i jarní cibulku) a po chvíli vhodíme i pokrájené kuřecí maso. Osmahneme ze všech stran dozlatova, přidáme nasekaný česnek s pokrájenými houbami a zalijeme bílým vínem s vodou nebo vývarem. Dusíme zhruba 20 minut, dokud nejsou houby měkké. (Je-li pořeba, přilijeme ještě trochu vody či vývaru.) Na závěr přidáme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme. Podáváme s dušenou rýží.

1/2 kg kuřecí maso
  sůl
  mletý pepř
  olivový olej
250 g houby (např. malé hříbky)
1 lžička drcený kmín
60 g máslo
2 ks cibule
1 ks jarní cibulka (nemusí být)
3 stroužek česnek
1 dl bílé víno
1/2 l voda nebo vývar
100 ml zakysaná smetana