
Doba přípravy: 30 minut
Těstoviny vhodíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu (tak, aby byly uvařené na skus). Mezitím si připravíme sýrovou omáčku: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo a na něm si nejprve orestujeme na slabé plátky pokrájené hříbky. Počkáme, až trochu změknou a poté přihodíme i špenátové listy pokrájené na drobno. Chviličku dusíme (houby i špenát pustí šťávu). Poté přidáme prolisovaný česnek a nastrouhané jednotlivé druhy sýrů. Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se sýry neroztaví a vše nespojí ve voňavou omáčku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Horké těstoviny nandáme na talíře, přelijeme právě dokončenou sýrovou omáčkou a podáváme.
Poznámka: Skladba čtyř sýrů nemusí být vždy stejná – záleží na vaší chuti. Náš tip: Jako jeden ze sýrů použijte například zrající hermelín. Gurmáni mohou místo mozzarelly vyzkoušet například výborný italský zralý sýr Provolone.
| 1 balíček | těstoviny (např. rigatony) |
| 100 g | máslo |
| hříbky nebo lišky | |
| 1 hrst | čerstvý špenát |
| 2 stroužek | česnek |
| 100 g | eidam |
| 100 g | gorgonzola |
| 100 g | mozzarella |
| 100 g | parmazán |
| 100 ml | smetana 12 % |
| sůl | |
| pepř mletý |
