
Doba přípravy: 30 minut
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na másle si osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli. Asi po 4 minutách vmícháme i pokrájené houby a restujeme spolu s cibulí a slaninou. Pak přidáme mletý pepř s rozdrceným zrnkem jalovce a podle chuti i sůl. Poté si opečeme nasucho topinky (např. v toastovači), potřeme je oloupaným česnekem a navrstvíme na ně houbovou směs. Posypeme strouhaným tvrdým sýrem, podle možností čerstvým tymiánem a můžeme podávat.
| 200 g | čerstvé houby (např. malé hříbky) |
| 2 lžíce | máslo |
| 50 g | slanina |
| 1 ks | cibule |
| pepř mletý | |
| 1 zrnko | jalovec |
| sůl | |
| chléb | |
| česnek | |
| 100 g | tvrdý sýr |
| sůl | |
| čerstvý tymián |
