
Doba přípravy: 40 minut
Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na másle rozpuštěném v hrnci si osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené brambory s hříbky a po chvíli přilijeme i horký vývar. Vaříme asi 15 minut (dokud nejsou brambory i hříbky měkké). Poté krátce promixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a dochutíme solí, mletým pepřem a drceným kmínem. Ozdobíme pokrájenými a osmaženými hlavičkami hříbků a zelenou petrželkou. Pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.
Výbornou přílohou je čerstvě upečený domácí chléb – recept na něj naleznete ZDE
| 300 g | čerstvé hříbky |
| 2 ks | brambor |
| kousek | máslo |
| 1 ks | cibule |
| 2 stroužek | česnek |
| 1 l | kuřecí vývar (může být i z kostky) |
| 200 ml | smetana ke šlehání |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| trochu | kmín drcený |
| pár | malé hlavičky hříbků na ozdobu |
| zelená petrželka | |
| olivový olej |
